Designweb - de grootste design zoekmachine

De gloednieuwe NomNom Light van Moooi is onweerstaanbaar

nieuws
11-01 2023, 11:18
designweb redactie

Wij. Kunnen. Het. Niet. Weerstaan. De NomNom Light van Odin Visser! De eenvoud van twee rechte lijnen en een bol creëert de speelse illusie van twee eetstokjes die iets lekkers vasthouden. Is het een bolletje rijst? Een marshmallow? Een noedel? Als je beter kijkt, zie je dat de zijkanten van de glazen bol van de hanglamp zachtjes worden samengedrukt, waardoor de indruk wordt gecompleteerd dat eetstokjes iets lekkers vasthouden.

Moooi design lamp Nom Nom hangen in een ruimte met neon design
De Moooi NomNom Light van Odin Visser

Wat het ook is, het speelse karakter van NomNom tovert een glimlach op je gezicht en een tinteling in je buik! De NomNom Light is simpelweg onweerstaanbaar. De toegankelijk geprijsde NomNom Light is verkrijgbaar in zes kleuren, Nori, Wasabi, Ginger, Blossom, Indigo en Ruby, en is vanaf 6 december wereldwijd verkrijgbaar bij Moooi.com, Moooi Brand Stores en Moooi-dealers.

Bekijk in designfinder waar je de beste aankoop kunt doen.

Moooi’s NomNom lamp. Speels minimalisme

De inspiratie voor de NomNom Light van Moooi begon niet met de behoefte aan een tussendoortje. Deze hanglamp van bescheiden formaat is het perfecte voorbeeld van de kunst van weglating terwijl het onderscheidend blijft. Het komt voort uit het willen creëren van iets dat in het oog springt, zonder onnodige detaillering. De ontwerper van de NomNom Light noemt het speels minimalisme.

NomNom gaat over speels minimalisme met onverwachte logica. De silhouet is eenvoudig, maar het heeft een onverwachte speelsheid eraan dat houdt je aan het kijken.- Odin Visser, designer of the NomNom light

Twee rechte lijnen en een bol. Dat waren de enige drie elementen die hij nodig had om een intrigerende maar eenvoudige hanglamp te creëren. Dit maakt de NomNom Light het perfecte verlichtingsobject in een hoek of boven een kleine tafel. Maar gegroepeerd of op een rij, is de NomNom Light perfect voor een grote ruimte of boven je eettafel.

De NomNom light van Moooi in details.
Detail van de Moooi NomNom light
Moooi design lampen met neon NomNom logo lamp
De verschillende kleuren van de design lamp van Moooi
Alle kleuren van de NomNom light van Moooi

Volledige controle over de NomNom Light met de draadloze wandschakelaar.

Elk moment van de dag of zelfs je stemming vraagt om specifieke verlichting. Met de draadloze wandschakelaar van Moooi heb je met één aanraking volledige controle over je NomNom Light. U hoeft de bedrading van uw huis niet te wijzigen. De Wireless Wall Switch component heeft geen stroom nodig (met uitzondering van de 110V versie). Het werkt met een techniek om energie op te wekken, wat betekent dat wanneer je het gebruikt; het zichzelf op laadt. Het volledige dimbereik zorgt voor helder licht, perfect voor tijdens het werken of koken. En als de avond valt, kun je je eigen NomNom Light dimmen met een simpele aanraking om de juiste sfeer te creëren. De Wireless Wall Switch wordt geleverd in Wit en Antraciet en is apart verkrijgbaar.

Moooi lamp bij een design stoel van Moooi
De NomNom lamp in de kleur wasabi groen

Moooi over Odin Visser

Odin Visser is een expert in productontwikkeling, verlichting en industrieel ontwerp. Hij is afgestudeerd aan de gerenommeerde Technische Universiteit Delft in 2007 en werkt sindsdien als ontwerper. Odin heeft een unieke benadering van ontwerpen. Hij benadert zijn ontwerpen altijd analytisch - met onderzoek en analyse als vaste ingrediënten van zijn creatieve proces. In 2022 richtte hij Studio LoopLoop op. Een op onderzoek gebaseerde ontwerpstudio met een andere kijk op duurzame en lokale productie. Met een holistische kijk op productontwerp en productie verkennen ze het domein van speels minimalisme. Met zelfgemaakte tools voor innovatieve en autonome productie creëert Studio LoopLoop objecten met onverwachte logica en functionele elegantie in de kern van hun DNA.

Alle Moooi NomNom lampen design Odin Visser

Over Moooi

Al twintig jaar inspireert en verleidt Moooi de wereld met sprankelende en vernieuwende ontwerpen. De in 2001 opgerichte onderneming wordt momenteel geleid door Marcel Wanders en Robin Bevers. Moooi is vernoemd naar het Nederlandse woord voor mooi – de derde ‘O’ in de merknaam staat voor een extra waarde in termen van schoonheid en uniekheid. Moooi vertelt ontwerpers niet wat te doen, maar luistert naar wat ontwerpers willen maken, proberen hun dromen te verwezenlijken. Eclectisch en altijd op de grens van commerciële realiteit en cultureel belang. Om te triggeren, om ‘conversation pieces’ te creëren die uw omgeving specialer maken!

Bron en beeld: Moooi

Terug naar het overzicht

  • Moooi
  • Muuto
  • Hay
  • USM
  • Fritz Hansen
  • Artifort
  • FLOS
  • String
  • Vitra
  • Foscarini
  • Knoll
  • Tom Dixon
  • Artemide
  • Ligne Roset
  • Kartell
  • &Tradition
  • Louis Poulsen
  • Driade

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.