Designweb - de grootste design zoekmachine

Design shoppen in Barcelona: 5 tips!

blog
13-02 2024, 13:25
designweb redactie

Als je als interieur- en designliefhebber op stedentrip gaat, is het natuurlijk extra leuk om ook wat mooie interieurzaken te spotten. Lekker veel inspiratie op doen, design items van dichtbij bekijken en misschien wel een mooi design souvenir mee naar huis nemen; klinkt perfect toch?! Een van de populairste steden voor een stedentripje in Europa is natuurlijk Barcelona. Daarom zijn wij voor jou langs een aantal prachtige designzaken gegaan en hebben we vijf tips voor je op een rijtje gezet om design te shoppen in Barcelona. Benieuwd? Lees en kijk maar snel verder!

5 tips om design te shoppen in Barcelona
Design shops in Barcelona, bekijk de onderstaande 5 tips!  

1. Nordic Think Barcelona

Toen we ons design-dagje in Barcelona begonnen fietsten we als eerst naar Nordic Think. Dit is een werkplek van een binnenarchitect, showroom en winkel in een, met mooie design items voor in je interieur van onder andere String Furniture, HAY, Fritz Hansen en &Tradition. Helaas waren ze gesloten toen wij ze wilden bezoeken, dus we hebben niet binnen kunnen kijken. Het zag er van buiten echter wel veelbelovend uit, evenals op de foto’s online. Vooral de grote collectie van HAY leek ons leuk om in het echt te zien, aangezien HAY een erg toegankelijk design merk is wat ons betreft. De les van dit bezoekje? Bekijk de openingstijden goed van tevoren! Zo konden we onze bezoekjes aan de volgende designwinkels wél goed timen en van binnen bekijken.

Design shoppen in Barcelona met designweb
Showroom van Nordic Think in Barcelona
Showroom van Nordic Think in Barcelona (beeld: Nordic Think)

2. Doméstico Shop Barcelona

Eenmaal weer op te fiets fietsen we door naar Doméstico Shop. Doméstico Shop heeft meerdere shops en showrooms in Barcelona en Madrid en is een ruimte interieurwinkel bomvol design items van merken zoals HAY, USM Haller, &Tradition, Arflex, Cassina en ga zo maar door. Bij binnenkomst spotten we direct de limited edition olijfgroene USM Haller kast, héél veel design lampen en een vitrine vol hebbedingetjes van Vitra, zoals de House Birds en Wooden Dolls. Hieronder zie je dat we ook Dutch design hebben gespot: de Little Tulip Chairs van Artifort stonden boven aan tafel te shinen en zaten heerlijk! Wij bezochten de locatie van Doméstico Shop aan Avenue Diagonal, 419, een erg leuk winkelgebied met ook veel lekkere koffie- en lunchtentjes. Aanrader!

5 tips om design te kopen in Barcelona designweb
Showroom van Domestiko in Barcelona
USM haller in Barcelona
De limited edition olijfgroene USM Haller kast
design kopen in design shops in Barcelona
5 stoptips voor interieur in Barcelona
de Little Tulip Chairs van Artifort
Dutch Design in Barcelona: de Little Tulip Chairs van Artifort
Barcelona interieur design winkels
vitra, artifort en louis poulsen in Barcelona
design van HAY in Barcelona spanje designweb
foto van de design winkel domestiko
domestiko in barcelona

3. MINIM Barcelona

We vervolgden onze route weer op de fiets richting MINIM Barcelona; een winkel én full service interieurbureau die allerlei prachtige projecten uitvoeren. Dit was de grootste design winkel van de vijf winkels in dit lijstje en bij binnenkomst spotten we direct deze prachtige fauteuil van B&B Italia ter ere van de 50e verjaardag van de Up-serie van het merk. De combinatie van een travertine eettafel met klassieke Thonet stoelen vonden we ook prachtig staan en een grote inspiratie voor thuis!

"bij binnenkomst spotten we direct deze prachtige fauteuil van B&B Italia ter ere van de 50e verjaardag van de Up-serie van het merk"

Het leuke aan MINIM is dat ze drie verdiepingen hebben, met beneden een volledige ruimte toegewijd aan badkamers. Boven vond je eindeloos veel design stoelen, bankstellen, lampen, dressoirs en nog veel meer. De medewerkers lieten ons lekker rondkijken, de sfeer was erg relaxed en we vonden genoten ervan om bepaalde designklassiekers nu ook eens van dichtbij te kunnen bewonderen zoals de limited edition Housebird van Vitra in het roze. MINIM Barcelona ligt maar op vijf minuutjes afstand van Domestio Shop, perfect dus om te combineren!

MINIM Barcelona design shop tip nummer 3
De B&B Italia UP 50 in barcelona
De B&B Italia UP 50
MINIM Barcelona 5 shoptips
Barcelona design kopen meubels tips
Thonet stoelen in Barcelona
vitra of andere design meubels kopen in barcelona
vitra eames house bird barcelona
Panthella in barcelona van Louis Poulsen
MINIM Barcelona showroom

4. Casamitjana Mobles

Weer vijf minuten verder fietsen kwamen we aan bij onze vierde tip: Casamitjana Mobles. Opnieuw een winkel bomvol mooi design waar je lekker rond kan neuzen. We waren de enige in de winkel waardoor we iets minder op ons gemak waren, maar ook hier konden we onder andere de Fritz Hansen Egg Chair, de Wishbone Chairs van Carl Hansen & Son, lampen van Louis Poulsen en talloze andere items van dichtbij bekijken. Doordat de hele pui van glas is heb je daarnaast volop daglicht en kan je de kleuren van alle items goed zien, wat erg fijn is als je overweegt in items te investeren om aan je interieur toe te voegen. Deze zaak is wel een stuk kleiner van MINIM, maar design spotten kan je hier zéker!

Casamitjana Mobles in barcelona
De egg chair in barcelona Casamitjana Mobles
deze winkels moet je heen in Barcelona
5x shoptips in barcelona voor design producten
tip nummer 4
Barcelona design winkelen
Casamitjana Mobles

5. Vitra Showroom Barcelona

De vijfde en laatste tip die we voor je hebben is de Vitra Showroom in Barcelona. Deze hebben we helaas vanwege de beperkte tijd die we hadden niet zelf kunnen bezoeken. Gezien Vitra ontzettend veel design klassiekers in de collectie heeft en je ze meestal niet in reguliere woonwinkels op de doorsnee woonboulevard tegenkomt, vinden wij het wel een echte tip om de collectie eens in levende lijve te bekijken als je hier in de buurt bent. Een pluspunt: de Vitra Showroom is gevestigd op een kwartiertje wandelen van het strand, perfect dus om te combineren!

vitra showroom in Barcelona
Vitra showroom in Barcelona (beeld: Vitra)

Design shoppen voor de beste prijs in designfinder

Heb je geen tijd om design te shoppen tijdens jouw bezoekje aan Barcelona? Dan shop je alle design klassiekers die je daar anders zou spotten natuurlijk ook gemakkelijk via designfinder. Hierin vind je overigens niet alleen design items van de bekende merken, maar ook veel Dutch design van opkomende ontwerpers. Designfinder is namelijk op weg de grootste design zoekmachine te worden waaraan wij dagelijks nieuw design toevoegen. Momenteel zijn meer dan 20 online design aanbieders bij ons aangesloten en over een tijdje zelfs meer dan 50. Van al deze aanbieders vergelijken wij vijf keer per dag de actuele prijzen, zodat je je design aankopen altijd tegen de beste prijs kan doen zonder zelf eindeloos te hoeven zoeken.

Weet je nog niet precies welke design items je graag zou willen toevoegen aan je interieur, of wil je gewoon lekker rondkijken? Voeg dan gemakkelijk jouw favorieten toe aan je wishlist. Zo creëer je gemakkelijk een overzicht van de mooiste items en krijg je ook nog eens een seintje wanneer de prijs van een van je favorieten verandert. Weet je al precies waarin je wil investeren maar heb je een bepaald budget beschikbaar gesteld? Maak dan ook een prijsalert aan voor dit design item, dan ontvang je een mailtje indien de prijs jouw prijsalert raakt. Handig, toch?! Veel plezier met design shoppen, zowel in Barcelona als online!

Naar designfinder

Terug naar het overzicht

  • Vitra
  • Louis Poulsen
  • Knoll
  • FLOS
  • Moooi
  • String
  • Hay
  • Driade
  • Kartell
  • Ligne Roset
  • Muuto
  • Foscarini
  • Artemide
  • Artifort
  • Fritz Hansen
  • USM
  • &Tradition
  • Tom Dixon

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.