Designweb - de grootste design zoekmachine

10x Catawiki design finds van de maand juni! Pre-owned en nieuw design

blog
22-06 2023, 09:00
designweb redactie

Daar zijn we weer met 10x een design parel van Catawiki in design finds van de maand juni. De zomer is gisteren officieel van start gegaan, al zou je denken dat deze al een maand bezig is. We hebben een aantal mooie passende items gevonden voor deze maand waaronder een aantal veilingen zonder minimumprijs. Heb je nog geen account op Catawiki? Maak er hier gratis een aan. Ondertussen pak je een glas van het spectaculaire set ‘I pezzati’ glazen en ga je liggen (in de zon) op een chaise longue van Cassina. Kijk daarna of je haar nog goed zit in de Oxidized spiegel van Lex Pott & David Derksen.

Bekijk hieronder onze 10 design finds van juni. Sommige zijn nieuw, sommige pre-owned. Let op! Sommige veilingen starten over een aantal dagen en andere veilingen zijn gestart maar duren maar een paar dagen dus je moet snel je kans grijpen en een bod plaatsen!

10x design parels pre-owned en vintage van catawiki

Oxidized Transience mirror - David Derksen & Lex Pott

Bij een spiegel zie je na verloop van tijd donkere vlekken ontstaan. De zilverlaag oxideert langzaam onder invloed van zuurstof en water en laat daarmee iets van zijn geschiedenis zien. Dit proces kan worden beschouwd als degradatie, maar dit project toont de schoonheid van deze materiaalovergang van zilver. Deze spiegels, ontworpen door Lex Pott en David Derksen, onthullen verschillende oxidatietoestanden door middel van een versneld proces. Alle spiegels zijn handgemaakt en de oxidatiepatronen zien er op elk stuk net iets anders uit. Deze ruwheid in oxidatie en de zuivere geometrische uiterlijk maken deze designspiegel echt uniek en mooi.

Deze spiegel is in zeer goede staat met enkele ruwe oxidatieplekken in zilver, charme van het proces uiteindelijk.  Ze willen de  spiegel graag aanbieden aan de Catawiki gemeenschap voor een gereduceerde prijs (normale prijs is 2590 euro). Afmeting: H 1620 x B 540 x D 6mm Gewicht: 17kg

Details van de Oxidized Transience mirror

Materiaal: Glas
Ontwerper: David Derksen & Lex Pott
Staat: De spiegel is als nieuw en ongebruikt

Bekijk en bied op deze spiegel

Oxidized Transience mirror - David Derksen & Lex Pott

Cassina - LC4 Chaise longue

Ontworpen in 1928 en wereldberoemd geworden in 1965 door Cassina, is de LC4 de ultieme ligstoel die is ontstaan uit de intentie van de drie ontwerpers om de mens centraal te stellen. Het combineert vorm en functie van rust op een perfect evenwichtige manier, met een zuivere geometrische esthetiek die in harmonie is met het lichaam. Ideaal om te lounge voor de zomer dus!

Het model dat in deze veiling wordt gepresenteerd, is een relatief recente productie van Cassina. Het is voorzien van een gewatteerde matras bedekt met ponyhuid in drie kleuren. De ligstoel verkeert in uitstekende staat. Op het frame is het originele Cassina Le Corbusier-merkteken gestanst, samen met het serienummer "LC4 60571”.

Details van de Cassina - LC4 Chaise longue

Materiaal: Leer en staal
Ontwerper: Charlotte Perriand, Le Corbusier, Pierre Jeanneret
Gekocht in: na 2000
Staat: De Cassina - LC4 Chaise longue is pre-owned en in uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom.

Bekijk deze Cassina LC4

Cassina - LC4 Chaise longue in mooie vintage design staat

Ballarin Murano per Mariana Iskra - 6 glazen - I pezzati

Deze indrukwekkende "I pezzati" glazenset is perfect voor het serveren van water of sap. De glazen zijn gemaakt met behulp van de piera-techniek, waarbij vijf kleuren worden gebruikt. Ze zijn een prachtig voorbeeld van het vakmanschap van de ambachtslieden uit Murano. De elegante kleuren zorgen voor een verfijnde sfeer. De glazen zijn geschikt voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld als je aan het lounge bent op de bovenstaande Cassina LC4. De glazen worden met de hand gemaakt door middel van mondgeblazen productietechnieken. Deze glazen zijn vervaardigd in Murano en volgen de stijl van Fulvio Bianconi. De geschatte waarde is 200 tot 300 euro. Je kan bieden zonder minimumprijs!

Details van deze design glazen

Materiaal: Glas
Ontwerper: in de stijl van Fulvio Bianconi
Staat: Deze glazen zijn nieuw en ongebruikt

Bied op deze set glazen

vintage design glazen Ballarin Murano per Mariana Iskra  - I pezzati

Zeldzame eerste editie van de Knoll - Bird Fauteuil + Ottoman van Harry Bertoia

De oorspronkelijke versie van de fauteuil en bijbehorende poef had een dubbele zwarte draad, wat leidde tot een geschil tussen Knoll / Bertoia en Hermann Miller, de distributeur van de Eames draadstoel. Als gevolg van deze kwestie werd de structuur aangepast naar een enkele draad. Het Knoll logo werd pas veel later toegevoegd aan recente edities van de fauteuil. De originele hoes is aanwezig, inclusief de bevestigingsmiddelen. Dit model kan opnieuw worden bekleed.

Details van deze Knoll Bird Fauteuil

Materiaal: Staal
Ontwerper: Harry Bertoia
Gekocht in: 1950-1959
Staat: Deze Knoll Bird fauteuil is pre-owned en in goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.

Bied op dit zeldzame exemplaar

Zeldzame eerste editie van de Knoll - Bird Fauteuil in een goede vintage staat design meubel

Dutch Design van Iris Lucia - 3D Draw Vase Yellow

De nieuwste collectie van Iris Lucia heet "Between the lines". Elk object in deze collectie is gemaakt door middel van 3D-tekeningen met lijnen van bio-hars. Gewone voorwerpen zoals vazen en theepotten worden als het ware met een pen in de ruimte geschetst. Dit futuristische ambacht resulteert in unieke stukken. Het bijzondere is dat het gewenste object direct vorm krijgt. Het verkent de grenzen van vorm, letterlijk tussen de lijnen. Het stelt fundamentele vragen, zoals: hoeveel materiaal hebben we echt nodig? Hoe minimalistisch kunnen we leven? Het formaat van de vaas: 45 x 21 cm

Details van de 3D Draw Vase Yellow

Materiaal: Biologisch afbreekbaar printfillament
Ontwerper: Iris Lucia
Gemaakt in: 2020
Staat: Deze vaas is nieuw - niet gebruikt

Bekijk deze 3d vaas op Catawiki

3D vase nieuw design Dutch Design van Catawiki  Iris Lucia

Flos Skynest hanglamp - Marcel Wanders

Deze nieuwe hanglamp van Flos en Marcel Wanders straalt diffuus licht uit. De koepel bestaat uit een netwerk van lichtgevende en donkere elementen die samen een harmonieus geheel vormen. Ze zijn gemaakt van kernstructuren bedekt met een kleurrijk buisvormig gaas van gerecycled en recyclebaar polyester. Elk lichtgevend element is voorzien van speciale microconnectoren aan de bovenkant van de koepel en bedekt met tweekleurig gaas. De binnenkant van de koepel is altijd wit, zodat het licht optimaal wordt verspreid.

De hanglamp is uitgerust met een ingebouwd balanceer systeem aan de bovenkant, waardoor het perfect stabiel blijft hangen. De onderkant van de koepel wordt op zijn plaats gehouden door een aluminium ring met een eenvoudig kliksysteem. Het gehele product is gemonteerd zonder gebruik van lijm, zodat het volledig demonteerbaar is voor recycling in de toekomst of in geval van reparatie of vervanging. Maar natuurlijk is het niet de bedoeling om deze lamp ooit weg te doen, want hij is ontworpen om een blijvend favoriet te zijn.

Details van de Flos Skynest

Materiaal: stof en aluminium
Ontwerper: Marcel Wanders
Gekocht in: 2022
Staat: Deze Flos designlamp is pre-owned en in uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom.

Bekijk en bied op dit nieuwe ontwerp!

Flos Skynest hanglamp - Marcel Wanders op Catawiki design

Vitra - DSR glasvezel

Hier zijn twee iconen van Vitra, de Eames Fiberglass Chairs DSR. Deze stoelen zijn recentelijk opnieuw uitgebracht door Vitra, trouw blijvend aan het originele materiaal maar met aanzienlijke verbeteringen.

De schalen zijn gemaakt van caramel- en middengrijze glasvezel, zonder bekleding. Het onderstel is een zwart gecoat stalen 'Eiffel' onderstel. Deze versie van de stoelen heeft momenteel een nieuwprijs van meer dan €750 per stuk, afhankelijk van het land. Bied op deze kavel zonder minimumprijs.

 

Details van de twee Vitra DSR stoelen

Materiaal: glasvezel en staal
Ontwerper: Charles & Ray Eames
Staat: Deze twee stoelen zijn nieuw

Bied op deze glasvezel DSR stoelen!

Design eetkamerstoelen van Vitra een pareltje van Catawiki

Kartell - Napoleon Kruk van Philippe Starck

De Kartell Napoleon kruk/bijzettafel trekt de aandacht met zijn unieke en non-conformistische ontwerp. De bijzettafel is een speelse knipoog naar de traditionele tuinkabouter die je in de zomer in de tuin ziet staan. Het model is opvallend origineel en functioneel. Het voegt extra gezelligheid toe aan uw tuin, terras of balkon. De tafel is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kan buiten blijven staan. Daarnaast kan de bijzettafel ook als bijzonder woonaccessoire in de woonkamer geplaatst worden. Het tafeltje is gemaakt van geverfd kunststof en heeft een hoogte van 44 cm en een diameter van 33 cm.

Details van deze Kartell Napoleon kruk

Materiaal: geverfde thermoplast
Ontwerper: Philippe Starck
Gekocht in: 1950-1999
Staat: Deze Kartell kruk is pre-owned en in goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.

Bied op deze vintage design kruk

Kartell - Napoleon Kruk van Philippe Starck Catawiki find

Zes Grand Prix stoelen van Fritz Hansen - Arne Jacobsen

Set van 6 Grand Prix stoelen. In 1957 ontwierp Arne Jacobsen deze stoel speciaal voor een tentoonstelling in het Danish Museum of Art & Design. Later dat jaar werd de stoel tentoongesteld op de Triennale in Milaan, waar hij de Grand Prix ontving, de hoogste onderscheiding. Sindsdien is het een icoon geworden van het Deense design. De stoel is gemaakt van zwart essenfineer en heeft een zwart gepoedercoat stalen onderstel. De voorzijde is bekleed met zwart leer. Deze specifieke stoel is geproduceerd door Fritz Hansen in 2014. De geschatte waarde van de zes stoelen is tussen de 3750 en 4250 euro. Deze kavel is te ‘winnen’ op Catawiki zonder minimumprijs.

Details van de Grand Prix stoelen

Materiaal: Hout, leer en es
Ontwerper: Arne Jacobsen
Gekocht in: 2014
Staat: Deze design stoelen zijn pre-owned en in goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.

Plaats een bod op dit design

zes keer vintage Grand Prix stoelen van Fritz Hansen goede staat

Vitra Cork stool - model C

De Cork Stools, ontworpen door Jasper Morrison voor Vitra in 2004, behoren tot de meest gewilde en geliefde items in zowel zijn collectie als de Vitra-catalogus. Op dit moment is de nieuwprijs €459 dus als je een goed bod plaatst kan je hem voor een koopje wellicht winnen. Handig om ook even buiten neer te zetten als je aan het genieten bent van de zon met een vers sapje uit I pezzati glas.

Details van de Vitra Cork stool

Materiaal: Kurk
Ontwerper: Jasper Morrison
Staat: Deze Vitra Cork kruk is pre-owned en in uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom.

Plaats een bod op Vitra kruk

Vitra Cork Stool model C in goede staat op Catawiki

Dat waren ze, de 10 design finds van Catawiki van deze eerste zomer maand. Heb jij wensen voor volgende maand? Laat het ons weten dan kunnen we op zoek gaan naar bijzondere parels!

Catawiki en designweb

Alle artikelen die we publiceren zijn gratis te lezen. Ook zal straks designfinder gratis te gebruiken zijn, zelfs zonder account. Hiervoor zijn wel inkomsten nodig. Als je via een link op deze pagina naar Catawiki gaat krijgen wij een affiliatevergoeding voor een eventuele aankoop, terwijl jij niks meer betaalt als anders. Zo helpt je mee dit platform mede mogelijk te maken.

Terug naar het overzicht

  • FLOS
  • Louis Poulsen
  • Artemide
  • String
  • Kartell
  • &Tradition
  • Moooi
  • Hay
  • Tom Dixon
  • Foscarini
  • Knoll
  • Vitra
  • USM
  • Fritz Hansen
  • Muuto
  • Artifort
  • Ligne Roset
  • Driade

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.