Designweb - de grootste design zoekmachine

Lees hier het laatste nieuws over Martinelli Luce

Martinelli Luce, een gerenommeerd merk op het gebied van verlichting, blijft de wereld verbazen met zijn baanbrekende ontwerpen en technologische innovaties. Al tientallen jaren staat het Italiaanse bedrijf bekend om zijn unieke en tijdloze verlichtingsoplossingen die zowel functioneel als esthetisch verbluffend zijn. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1950, heeft Martinelli Luce talloze iconische stukken voortgebracht die de tand des tijds hebben doorstaan. Het merk heeft samengewerkt met internationaal gerenommeerde ontwerpers, zoals Elio Martinelli, Sergio Asti en Marc Sadler, om verlichtingsarmaturen te creëren die zich onderscheiden door hun innovatieve vormen en gebruik van materialen.

Martinelli Luce ontwikkelt verder op het gebied van technologie

Een van de meest opvallende kenmerken van Martinelli Luce is de voortdurende zoektocht naar nieuwe technologische oplossingen. Het merk integreert LED-technologie in zijn ontwerpen om energie-efficiënte verlichtingsoplossingen te bieden die voldoen aan de hedendaagse duurzaamheidseisen. Deze combinatie van esthetiek en functionaliteit heeft Martinelli Luce een pioniersrol gegeven in de verlichtingsindustrie.

Het merk heeft internationale erkenning ontvangen en heeft prestigieuze prijzen gewonnen, zoals de Compasso d'Oro, een van de meest gerenommeerde designonderscheidingen ter wereld. Dit illustreert de toewijding van Martinelli Luce aan excellentie en innovatie.

Martinelli Luce en de Pipistrello lamp

Een van de meest iconische ontwerpen van Martinelli Luce is de legendarische Pipistrello lamp, die al meer dan vijftig jaar een tijdloos symbool van het bedrijf is. Ontworpen door Gae Aulenti in 1965, heeft de Pipistrello een unieke en herkenbare vorm die is geïnspireerd op de elegante vleugels van een vleermuis. Met zijn telescopische stalen structuur en diffuus licht dat door een opaal-methacrylaatkap schijnt, is de Pipistrello een meesterwerk van zowel vorm als functie. Dit iconische ontwerp is uitgegroeid tot een waar designicoon en heeft talloze prijzen en erkenning ontvangen. De Pipistrello lamp blijft tot op de dag van vandaag een favoriet bij designliefhebbers en een voorbeeld van de tijdloze elegantie van Martinelli Luce.

Bekijk lampen van Martinelli Luce in designfinder

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.