Designweb - de grootste design zoekmachine

Eames Lounge Chair nu ook in stof! Bestel hem in de boucléstof Nubia

nieuws
11-09 2023, 14:00
designweb redactie

Eames Lounge chair nieuws van Vitra! Na het nieuws over de Limited Edition Eames House Bird, weer leuk nieuws voor designliefhebbers! De Vitra Eames Lounge Chair is nu ook (weer) verkrijgbaar in stof. Na de lancering van deze comfortabele klassieker van Vitra in 1956 volgde een variant in stof, destijds alleen uitgebracht in een kleine oplage. De Eames Lounge chair van ontwerper Charles en Ray Eames in stof was uit de collectie gehaald, maar is nu terug van weggeweest. In stof comfortabeler dan ooit tevoren, want optimaal comfort was een van de belangrijkste doelen van ontwerpers Charles en Ray Eames.

Eames Lounge Chair in stof Nubia nieuws
De Eames Lounge Chair van Vitra in de nieuwe stof Nubia

Eames Lounge Chair van Vitra in zachte Boucléstof Nubia

De gestoffeerde versie van de Eames Lounge Chair is dus nu in 2023 weer opnieuw in het assortiment van Vitra opgenomen. De Eames Lounge Chair is nu te koop in de zachte boucléstof ‘Nubia’. Deze stof is niet alleen zacht, maar voelt ook een stuk warmer aan dan leer. De stof Nubia is verkrijgbaar in 11 kleurvarianten, van Ivory/Pearl tot anthracite/black. Houtsoort en stof kunnen perfect op elkaar worden afgestemd. Zo kan de  zit- en rugschaal van Amerikaans kersenhout worden gemaakt, maar ook van zwart essenhout of zwart gepigmenteerd notenhout. Bij iedere houtkleur en houtsoort is er een perfecte match in Nubia stof.

De gestoffeerde Eames Lounge Chair van Vitra in de Nubia stof
roze Nubia stof op de Eames Lounge Chair
detail van de Nubia stof van de lounge chair

Onderhoud van de Nubia stof van de Eames Lounge Chair

Je denkt natuurlijk: ‘wat als er een vlek in de stof komt?’ Dat hoeft geen probleem te zijn. De hoezen van de Eames Lounge Chair zijn afneembaar en eenvoudig te reinigen en te verwisselen.
 

Verkrijgbaar in 11 nieuwe bouclé Nubia stoffen
De 11 soorten Nubia Bouclé stoffen

Wat kost deze Eames Lounge Chair in de stof Nubia?

De prijs van de Eames Lounge chair in de stoffen uitvoering is vanaf €5155, dit is toch al snel 1000 tot 3000 euro goedkoper dan een leren variant van dit Vitra icoon. Met deze lounge chair haal je een schitterend ontwerp met optimaal comfort in huis. Deze Lounge fauteuil is een knap stukje vakmanschap en al vele jaren een bestseller en daarmee zeer waardevast. Geen verkeerde investering dus!

Design icoon nu ook in stof!
Roze Eames Lounge Chair van Vitra

Eames Lounge Chair in de stof Nubia online bestellen?

De nieuwe Eames Lounge Chair in de stof Nubia is webshops in twee standaard uitvoeringen te bestellen. Bekijk de up-to-date prijzen in designfinder. Stel jouw perfecte Eames Lounge chair samen in leer of in de stof Nubia. Ga naar de Vitra webshop of bestel hem via een van de Vitra dealers.

Bekijk de gestoffeerde Eames Lounge Chair

Bron en beeld: Vitra.com

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht:
Producten in dit bericht:
nog niet beschikbaar
Designweb

Deze optie komt binnenkort!