Designweb - de grootste design zoekmachine

Dutch Design: salontafel CoCo van QLIV: een verfijnde eyecatcher met een ruimtelijke sculptuur

nieuws
06-09 2023, 09:45
designweb redactie

Vol interesse volgen we Nederlands designmerk QLIV. Design van Nederlandse bodem waar we best trots op mogen zijn. Mooi voorbeeld is salontafel CoCo, een ware blikvanger. Een vernieuwend ontwerp van Carolina Wilcke, wiens werk kan worden gekarakteriseerd als puur en helder, met het streven naar de perfecte esthetische verhoudingen.

Dutch Design van QLIV, de nieuwe salontafel CoCo
Salontafel CoCo van QLIV

QLIV salontafel CoCo

Salontafel CoCo is een uiterst verfijnde eyecatcher. Wilcke brengt hiermee een eerbetoon aan ambachtelijke houtbewerking. De ongecompliceerde geometrische objecten, die het onderstel van de tafel vormen, zijn een knap staaltje vakmanschap en maken deze tafel uniek. Deze salontafel is een ruimtelijke sculptuur, die vanuit iedere positie en hoek weer een andere uitnodigende compositie geeft. Het ontwerp is stoer en elegant, verfijnd en verrassend, design-eigenschappen waardoor ontwerpster Wilcke en QLIV een perfecte match zijn.

Salontafel CoCo van Dutch Design label QLIV

Materiaalkeuze en afwerking van de CoCo salontafel

CoCo is verkrijgbaar in massief Frans eiken en massief Amerikaans noten. Ook is het blad leverbaar in travertine, prachtig massief natuursteen, met een open structuur. Eiken past mooi in een licht en Scandinavisch interieur en kan naar smaak worden samengesteld door de keuze uit 8 verschillende afwerkingen, zoals White Wash, Stone Grey of Coal Black. Een andere prachtige optie is Amerikaans notenhout. Notenhout heeft een warme kleur en een schitterende tekening. En voor wie houdt van de bijzondere uitstraling van natuursteen en het spannende contrast tussen het blad en het onderstel, kiest voor een blad van travertine, gecombineerd met een onderstel van hout.

Het onderstel van de QLIV CoCo salontafel

Je kunt zien dat er in het onderstel veel tijd en vakmanschap zit. Het onderstel is gemaakt van massieve houten blokken die aan elkaar worden gelijmd en tot in perfectie worden afgewerkt om een boog te creëren. Dit is een traditioneel houtbewerkingsproces, waar veel handwerk bij komt kijken. CoCo wordt, net als alle QLIV-producten volledig in Nederland geproduceerd om de ecologische footprint klein te houden en de beste kwaliteit en afwerking te garanderen. Dutch design om trots op te zijn.

onderstel van de CoCo salontafel

Ontwerper Carolina Wilcke

Carolina studeerde aan de Design Academy Eindhoven met als specialisatie interieurproducten. Vanuit haar eigen studio ontwerpt zij producten voor verschillende designmerken. Haar werk kan worden gekarakteriseerd als puur en helder met het streven naar de perfecte esthetische verhoudingen. Grafische lijnen, elegantie en functionaliteit kenmerken haar werk. Stoer en elegant zijn design-eigenschappen waardoor Wilcke en QLIV een perfecte match zijn. De cross tafel met gekruiste middenpoot, een ware technologische innovatie, is haar eerste ontwerp voor QLIV. Daarna volgde eettafel MITO, een ontwerp, geïnspireerd door de techniek van het buigen van hout.

CoCo salonttafel van QLIV Dutch Design label

Bekijk QLIV in designfinder

Bekijk in designfinder de prijzen van de QLIV collectie en de QLIV CoCo salontafel.

Bekijk prijzen van de CoCo salontafel

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht:
Producten in dit bericht:
nog niet beschikbaar
Designweb

Deze optie komt binnenkort!