Designweb - de grootste design zoekmachine

Whoppah! 10x Pre-owned Vitra designparels

blog
16-10 2023, 15:30
designweb redactie

Whoppah! De 10 maandelijkse designparels van Whoppah. Deze maand 10x Vitra! Dit is een prachtig premium merk wat bij vele wel bekend is van de iconische Eames Lounge Chair, de Eames House bird en de Eames DSR stoelen. Van dit merk zijn er veel prachtige items op Whoppah te vinden. Soms vind je er zelfs nieuwe items en/of showroom modellen. Bekijk hieronder de 10 parels, plaats een bod en/of koop ze Heb je nog geen account op Whoppah? Maak er hier gratis een aan.

10 keer Whoppah Vitra

Het design van Vitra

Bij Vitra draait alles om de overtuiging dat de ruimtes waarin we leven, werken en reizen onze gedachten en gevoelens beïnvloeden. Thuis, op kantoor of onderweg, Vitra streeft elke dag naar een betere omgeving dankzij de kracht van design. Vitra is een door de derde generatie gerund familiebedrijf. Vitra omarmt een missie die zowel ecologisch, cultureel als commercieel is. Het milieu staat centraal in alles wat Vitra doet, van de ontwikkeling en productie van hun producten tot de keuze van grondstoffen en de organisatie van hun toeleveringsketen. Bij Vitra zien ze elk nieuw inzicht als een kans voor verdere vooruitgang.

Vitra Shelf Self door Ronan & Erwan Bouroullec

We beginnen met deze mooie zeer zeldzame Shelf Self van Vitra. Self is een modulaire vitrinekast en kan aan beide zijden worden gesloten. Het kan functioneren als boekenplank, vitrinekast of roomdivider of wat je maar wilt. De Shelf Self is ontworpen door Ronan & Erwan Bouroullec. Je kunt de Self volledig naar wens inrichten door de 24 panelen op verschillende manieren te plaatsen. Als je een specifiek kleurdesign in gedachten hebt, kun je bepaalde panelen gewoon overslaan.!

Bekijk hem op Whoppah

Vitra Monopod fauteuil van Jasper Morrison

De Vitra Monopod design fauteuil is beschikbaar in drie prachtige kleuren op Whoppah en is professioneel geïnspecteerd en gereinigd. Deze fauteuil heeft een solide, robuuste uitstraling met een elegante welving naar een wigvormige rugleuning. Het ontwerp is van de hand van Jasper Morrison. Deze comfortabele stoel is veelzijdig inzetbaar, zowel in openbare ruimtes als thuis. De Monopod fauteuil heet je van harte welkom met zijn eenvoudige, maar verrassend comfortabele design. Met zijn organische vorm voegt de Vitra Monopod fauteuil karakter toe aan elke ruimte waar hij staat.

Koop vanaf €899

Vitra Graeter vintage vloerlamp

Hier hebben we een klassieke vloerlamp van Vitra uit de jaren '70. Het heeft een hoogwaardig verchroomd stalen staafframe met een opvallende oranje lampenkap en voet. Deze lamp is gemaakt in Zwitserland en draagt het merk Vitra op de basis. De staaf heeft een hoogte van 127 cm. Over het algemeen verkeert deze lamp in goede staat, met enkele lichte gebruikssporen. Je kunt wat strepen, krasjes en kleine eigenaardigheden verwachten, maar dit doet geen afbreuk aan zijn charme.

Bekijk deze vintage Vitra lamp

Vitra Panton Chair classic

Classic Yellow Vitra Panton S chairs

Dit zijn 2 fantastische vintage Vitra Panton Classic S Chairs. De stoelen bevinden zich in een keurige vintage staat, met enkele krasjes (zie foto's voor details). In deze opvallende kanariegele kleur vormen ze een echte blikvanger in je interieur. Bovendien is deze kleur niet langer verkrijgbaar, waardoor ze een waardevol verzamelobject zijn! Elk van deze stoelen kostte oorspronkelijk €1560.

Bekijk deze gele Vitra Panton chairs

Nieuwe Vitra Ceramic klok model 1

Deze Vitra Ceramic Klok zit nieuw in de doos. De klok is een kunstwerk op zich. Deze Ceramic klok, ontworpen door George Nelson tussen 1948 en 1960, combineren geometrische en organische vormen op een speelse en sculpturale manier. Ze doen denken aan het driedimensionale werk van kunstenaars zoals Constantin Brancusi of Isamu Noguchi.

Koop hem op Whoppah

Vitra C1 fauteuil door Verner Panton

De C1 fauteuil van Vitra, ontworpen door Verner Panton, heeft een bolvormige doorsnede. De gestoffeerde zitschaal is zwenkbaar en licht gekanteld, waardoor het comfortabel is om zowel ontspannen achterover te leunen als rechtop te zitten. De fauteuil is voorzien van Vitra labels om de authenticiteit te waarborgen. De nieuwprijs is €1750.

Koop voor €495,-

Vitra Polder sofa bank

Deze prachtige Poldersofa van Vitra is zo goed als nieuw. Zonder vlekken of verkleuringen. Altijd heel zuinig op geweest. De Vitra Polder Sofa Bank, ontworpen door Hella Jongerius, is een bijzonder ontwerp. Toen Vitra haar in 2004 vroeg om een bank te ontwerpen, stond ze voor een grote uitdaging, aangezien ze zelfs een hekel had aan banken. Maar deze kans bood haar de mogelijkheid om er een te creëren die bij haar stijl paste. Het resultaat is een bank die schittert in asymmetrie, zowel in vormgeving als kleurgebruik. De nieuwprijs 7290 euro. Afmetingen: B260/D97/H35-H82cm.

Bied op deze Vitra bank

Vitra Polder Sofa bank blauw

Vitra Eames lounge Chair - zeldzame editie

De Vitra Eames Lounge Chair van Hermann Miller met een bijpassende houten kruk in een zeldzame Black Edition. De houten kruk is volledig nieuw en de armleuningen zijn onlangs vernieuwd. Deze lounge chair is in mooie staat en het leer is zonder beschadigingen.

Koop deze zeldzame editie

2x Vitra DSR in helder blauwe kleur

Een fantastische set van twee Eames Vitra DSR stoelen in een opvallende blauwe kleur. Ze zijn weer helemaal opgefrist en zien er stralend uit! Het chroom verkeert in nette staat, en dit is gewoon een geweldige set. Natuurlijk zijn er in de loop der jaren enkele normale gebruikssporen te zien, maar dat voegt karakter toe. H83 x W47 x D55

Plaats een bod op Whoppah

Vitra Flower Bench

De Flower bank van Vitra is een meesterwerk van het legendarische architectenduo SANAA, bestaande uit Kazuyo Sejima en Ryue Nishizawa. Deze bank heeft een slank middenstuk en een zitgedeelte met een bladvorm, wat doet denken aan een klavertje of een gestileerde bloesem. Het oorspronkelijke ontwerp stamt uit 2001 en maakte zijn debuut tijdens de 7e Biënnale van Istanbul. Sindsdien is de bank in beperkte oplages geproduceerd voor specifieke projecten.

Bekijk de Vitra Flower Bench

Dat waren ze, de 10 Whoppah Vitra designparels. Heb jij wensen voor volgende maand? Laat het ons weten dan gaan we op zoek. Heb jij een van onze tips gekocht? Laat het ons weten!

Vitra en designweb

Wil je liever een nieuw design item van Vitra kopen? Zoek dan design items van Vitra in designfinder en bekijk waar je ze voor de beste prijs kan kopen.

Nog een disclaimer: Alle artikelen die we publiceren zijn gratis te lezen. Ook is designfinder gratis te gebruiken zijn, zelfs zonder account. Hiervoor zijn wel inkomsten nodig. Als je via een link op deze pagina naar Whoppah gaat krijgen wij een affiliatevergoeding voor een eventuele aankoop, terwijl jij niks meer betaalt als anders. Zo helpt je mee dit platform mede mogelijk te maken. Koop je liever nieuw design? Zoek design in designfinder!

Ga naar designfinder   of maak een account aan

Terug naar het overzicht

  • Foscarini
  • Moooi
  • Knoll
  • Kartell
  • Vitra
  • Tom Dixon
  • String
  • Artifort
  • Ligne Roset
  • USM
  • Hay
  • Fritz Hansen
  • Driade
  • Muuto
  • Louis Poulsen
  • FLOS
  • Artemide
  • &Tradition

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.