Designweb - de grootste design zoekmachine

Passen gewone kaarsen in een Stoff Nagel kandelaar?

blog
22-09 2023, 11:00
Jasper van @witte_huis

Stoff Nagel kaarsen koop je niet zomaar overal. Daarom geven we een aantal tips en beantwoorden we de vraag: ‘Passen gewone kaarsen in een Stoff Nagel kanderlaar?’

Je hebt een mooie verzameling Stoff Nagel kandelaars in huis staan of je bent van plan om een setje te gaan kopen. Dan komt ook gelijk de volgende vraag op: ‘Passen gewone kaarsen in een Stoff Nagel kandelaar?’ of misschien komt die vraag helemaal niet in je op. Je denkt gewoon dat alle kaarsen er in passen. De spoiler: het antwoord is nee! Welke passen dan wel?

Stoff nagel kaarsen koop je ook online via designfinder
Stoff Nagel kaarsen in messing kandelaars 

Wil je snel weten welke Stoff Nagel kaarsen je moet kopen? Spring dan hieronder snel naar de conclusie:

Over de Stoff Nagel kandelaar en kaarsen

Eerst even kort over de Stoff Nagel kandelaars. Stoff Nagel is een Deens designmerk opgericht in 2015. Het merk is bekend om de herlancering van de iconische kandelaar van Werner Stoff. Dit icoon is geïntroduceerd met behulp van de oorspronkelijke tekeningen van Werner Stoff, die Werner Stoff voor Fritz Nagel maakte nadat zijn idee werd geboren door een val in de sneeuw. Sindsdien zijn er meerdere ontwerpen uit het ontwerptijdperk van de jaren zestig nieuw leven ingeblazen. Je kunt nu ook speciale Stoff Nagel kaarsen, een vaasje, een schaal, een vloer standaard (nieuw), een wandhanger (nieuw) en meer kopen van het merk.

Het functionele ontwerp van Stoff Nagel omarmt het Scandinavische minimalisme en dankzij de stapelbare kandelaars kunnen individuele sculpturen op talloze manieren worden gemaakt en gecombineerd.

STOFF Nagel Kaarsenhouder 3 pack - Chroom

Prijzen STOFF Nagel Kaarsenhouder 3 pack - Chroom

Byflou Een design universum voor u en uw huis
bekijk product in de webshop bekijk
Niet elke kaars past in een stoff nagel kandelaar
Stoff nagel kandelaar sculptuur

Afmetingen van de kaarsenhouder

De Stoff Nagel kandelaars zijn 6,9cm hoog en hebben een diameter van 10,2cm. Maar dat is voor nu niet de informatie die je zoekt. Je wilt weten hoe groot het gat is waar de kaars uit eindelijk in moet komen. De kaarsenhouder heeft een diameter van 1,3 cm. Dat betekent dus dat er een kaars in past die 1,3 cm dik is of eigenlijk dun is.

Het gat is 1,3 cm groot waar de kaars in past
kaarsen met een diameter van 1,3 cm

Welke kaarsen passen wel in een Stoff Nagel kandelaar

Speciale kaarsen van Stoff Nagel waarvan de onderkant 1,3 cm (13mm) dik zijn passen in de kandelaar. Logisch aan de ene kant dat Stoff Nagel deze kaarsen zelf uitbrengt als deze nauwelijks beschikbaar zijn. Aan de andere kant ook jammer dat er niet veel meer soorten te koop zijn. Stoff Nagel brengt deze kaarsen uit in samenwerking met het Deense merk Ester & Erik. Ester & Erik is een familiebedrijf dat sinds 1987 hoogwaardige kaarsen maakt in maar liefst 93 kleuren. Helaas zijn de kaarsen van Stoff Nagel niet in 93 kleuren beschikbaar. Deze twee soorten kaarsen verkoopt Stoff Nagel:

  • Stoff Nagel Taper kaarsen, een taps toelopende kaars die verkrijgbaar is in 21 kleuren. Er zitten 6 stuks in een doos. De hoogte van de kaars is 29 cm en de diameter 1,3 cm
  • Stoff Nagel kaarsen, dit zijn gewone kaarsen verkrijgbaar in 7 kleuren. Er zitten er 12 in een doos. De hoogte van de kaars is 18 cm en de diameter 1,3 cm

De kaarsen van Stoff Nagel zijn gemaakt van pure paraffinewas, een puur mineraal product ontdaan van onzuivere deeltjes. Bovendien heeft paraffinewas de kleinste ecologische voetafdruk en de minste impact op het milieu van alle wassoorten. Bovendien verkleuren de kaarsen bijna niet.

Stoff Nagel Kaarsen verpakking
dunne kaarsen voor de Stoff Nagel

Waar kan ik Stoff Nagel kaarsen kopen?

Kaarsen van het merk Stoff Nagel kan je online kopen bij webshops die dealer zijn van het merk. In designfinder zijn ze te vinden. Je kan ze ook in de winkel kopen die dit merk verkopen. Je kan de kaarsen ook kopen in de webshop van stoffnagel.com. Let op: kaarsen van het merk Ester & Erik passen hier niet in. Deze worden namelijk veel verkocht in verschillende tuincentrums.

STOFF Nagel taps toelopende kaars door ester & erik 6-pack Sky blauw

Prijzen STOFF Nagel taps toelopende kaars door ester & erik 6-pack Sky blauw

Byflou Een design universum voor u en uw huis
bekijk product in de webshop bekijk

Alternatief voor Stoff Nagel kaarsen

Er zijn niet heel veel alternatieven. Maar we hebben toch een aantal tips.

  • Bij De Inrichterij (deinrechterij.nl) kan je witte kaarsen kopen die geschikt zijn voor de Stoff Nagel kandelaars. Je kan ze kopen voor €22,50 per 50 stuks. De kaarsen zijn 24 cm lang en de diameter is 1,2 cm.
  • Bij Homedeco.nl kan je 'potlood kaarsen' in verschillende kleuren bestellen. De kaarsen zijn 17,5 cm hoog en hebben een diameter van 1,2 cm. Je koopt ze in een doosje van 20 stuks voor €5,95. Via deze link kan je ze meteen shoppen bij Homedeco.nl. 
  • Op pand-40.nl kan je ‘potlood kaarsen’ bestellen. Ook in een gedraaide kaars variant. Deze hebben een diameter van 1,2 cm.
  • Bij Dille & Kamille kan je ‘kleine kaarsen’ bestellen. Bijvoorbeeld okergele kaarsen die 17 cm hoog zijn en een diameter hebben van 1,2 cm. Ze zitten per 10 stuks in een pak.
  • Bij etsy.com zijn ook dunne kaarsen te vinden als je zoekt op ‘stoff nagel kaarsen’.
  • Bij Sissy-Boy zijn dunne sierkaarsen te koop. Er zitten er 10 in een doosje en hebben een diameter van 1,2cm en zijn 28cm hoog. 
  • Zusss verkoopt ook doosje met smalle kaarsen van 1,2 cm dik. Hier zitten er 10 in een doosje. 
  • De laatste tip: Er zijn meer soorten kaarsen te vinden als je op Google zoekt op ‘potlood kaarsen’.
welke kaarsen passen wel in een stoff Nagel kandelaar

Stoff Nagel LED kaarsen

Stoff Nagel bied ook LED kaarsen aan. Deze LED kaarsen bieden alle voordelen van traditionele kaarsen, maar met extra veiligheid in gebruik. De zacht flakkerende vlam, gecombineerd met het met paraffine behandelde oppervlak, zorgt voor een uiterst realistische uitstraling en creëert dezelfde warme als echte kaarsen. Maar LED kaarsen zijn geen echte kaarsen natuurlijk, je moet ervan houden. De LED kaarsen zijn te koop in de kleur wit en Sand (beige) en zitten per 2 verpakt.

design iconen online kopen bij designfinder

Conclusie: Passen gewone kaarsen in Stoff Nagel kandelaars?

De conclusie is duidelijk ‘nee’. Gewone kaarsen passen niet. Stoff Nagel heeft speciale kaarsen voor de kandelaars laten maken samen met Ester & Erik. Even snel een paar mooie kaarsen shoppen in de winkel lukt dus niet. Maar zoals je hierboven las in de tips zijn er toch een aantal alternatieven te vinden. De kaars die wel past mag maximaal een diameter van 1,3 cm hebben. Dus als je op pad gaat om kaarsen te kopen, neem dan een ‘rolmaat’ mee. Overigens zijn de kandelaars van Stoff Nagel de moeite waard om te kopen, het is een tijdloos en waardevast icoon. Daar schreven we eerder over in deze blog over waardevast design.

Beeld: Stoffnagel en @witte_huis

STOFF Nagel Kaarsenhouder 3 pack - Zwart

Prijzen STOFF Nagel Kaarsenhouder 3 pack - Zwart

Byflou Een design universum voor u en uw huis
bekijk product in de webshop bekijk
Terug naar het overzicht

  • Moooi
  • Muuto
  • FLOS
  • Kartell
  • Ligne Roset
  • USM
  • Fritz Hansen
  • Tom Dixon
  • Hay
  • Vitra
  • String
  • Knoll
  • Driade
  • Louis Poulsen
  • &Tradition
  • Artemide
  • Artifort
  • Foscarini

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.