Designweb - de grootste design zoekmachine

Hier lees je al het nieuws over Marcel Breuer

Marcel Breuer was een invloedrijke Hongaars-Amerikaanse architect en designer, bekend om zijn modernistische ontwerpen en zijn bijdragen aan de Bauhaus-beweging. Geboren in 1902, studeerde Breuer aan de Bauhaus-school in Duitsland, waar hij les kreeg van toonaangevende kunstenaars en ontwerpers zoals Wassily Kandinsky en Walter Gropius.

Hij begon zijn carrière als meubelontwerper en produceerde enkele van zijn meest iconische stukken tijdens zijn tijd bij het Bauhaus, waaronder de beroemde Wassily-stoel. Breuer stond bekend om zijn innovatieve gebruik van materialen en zijn vooruitstrevende benadering van functionaliteit, waarbij hij vaak experimenteerde met nieuwe vormen en structuren. Na zijn emigratie naar de Verenigde Staten in 1937 werkte Breuer aan talloze architectonische projecten, waaronder de UNESCO Headquarters in Parijs en het Whitney Museum of American Art in New York City. Zijn invloed op de moderne architectuur en design is nog steeds voelbaar in de hedendaagse ontwerppraktijk.

Marcel Breuer en Thonet

Marcel Breuer en Thonet hebben een langdurige samenwerkingsgeschiedenis die teruggaat tot de jaren 20 van de vorige eeuw. Breuer werkte als ontwerper voor Thonet, waarbij hij zijn expertise op het gebied van meubelontwerp en innovatieve materialen inbracht. Samen creëerden ze enkele van de meest iconische ontwerpen van de 20e eeuw, waaronder de B3-stoel, ook wel bekend als de "Wassily-stoel". Deze stoel, ontworpen in 1925, is een hoogtepunt van Bauhaus-esthetiek en het gebruik van stalen buizen in meubelontwerp. De samenwerking tussen Breuer en Thonet resulteerde in een reeks baanbrekende ontwerpen die nog steeds relevant en populair zijn in de hedendaagse ontwerppraktijk. Vandaag de dag blijft Thonet de nalatenschap van Breuer eren door hun klassieke ontwerpen te blijven produceren en hun erfgoed voort te zetten door samenwerkingen aan te gaan met toonaangevende hedendaagse ontwerpers.

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.