Designweb - de grootste design zoekmachine

Lees het laatste nieuws over House of Finn Juhl 

House of Finn Juhl is een Deens designhuis dat bekend staat om zijn innovatieve en tijdloze meubelstukken. Het merk is vernoemd naar de gelijknamige ontwerper Finn Juhl, die in de jaren '40 en '50 van de vorige eeuw de Deense designscene domineerde. House of Finn Juhl heeft een uitgebreide collectie van Juhl's iconische ontwerpen, waaronder de Chieftain Chair en de Pelican Chair, die nog steeds zeer gewild zijn bij designliefhebbers over de hele wereld. Het merk heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en heeft zich gepositioneerd als een belangrijke speler in de hedendaagse designindustrie. House of Finn Juhl blijft vernieuwen en ontwikkelt voortdurend nieuwe ontwerpen die zowel functioneel als esthetisch zijn.

House of Finn Juhl en de Fireplace Chair

Een van de meest opvallende ontwerpen van Finn Juhl is de Fireplace Chair, ook bekend als de Model 45 Chair. Dit unieke ontwerp werd voor het eerst geïntroduceerd in 1945 en is sindsdien uitgegroeid tot een ware designklassieker. De Fireplace Chair is geïnspireerd op de traditionele Engelse clubfauteuil en heeft een zeer comfortabele zitting met een hoge rugleuning en armleuningen die uitnodigen om lekker te ontspannen.

Het comfort van de Fireplace Chair

Het meest opvallende kenmerk van de Fireplace Chair is de opvallende houten frameconstructie die de zitting en rugleuning lijkt te omarmen en ondersteunen. Het design van de Fireplace Chair is zo bijzonder dat het zelfs is opgenomen in de permanente collecties van verschillende gerenommeerde designmusea over de hele wereld. House of Finn Juhl produceert nog steeds deze prachtige stoel, en biedt een breed scala aan stoffen en materialen om uit te kiezen, zodat deze iconische stoel naadloos past in elke interieurstijl.

Bekijk House of Finn Juhl in designfinder

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.