Dit is de publieke bèta van designweb!

Zet jezelf op de wachtlijst om als eerste te kunnen aanmelden. Klik hier!

Populaire favorieten van LE KLINT in gerookt eiken en een gloednieuwe lamp

nieuws
19-05 2023, 09:35
designweb redactie
designweb redactie

The Mushroom, Model 375 en Model 180.

Ter ere van het aanstaande 80-jarig jubileum van LE KLINT later dit jaar, lanceert het designmerk de hanglamp Model 180. De hanglamp combineert twee populaire lampen van LE KLINT in één ontwerp. Na vele vragen presenteert LE KLINT ook twee klassiekers van LE KLINT in gerookt eikenhout - de tafellamp Model 375 en de wandlamp Model 204 - ook wel bekend als The Mushroom.

LE KLINT Model 180 design hanglamp. Gloed nieuw!
De nieuwste aanwinst van LE KLINT: Model 180 hanglamp

De gloednieuwe LE KLINT Model 180

Een nieuwe klassieker heeft het levenslicht gezien bij LE KLINT. De naam van de nieuwe hanglamp is Model 180, en hij combineert de designesthetiek van Esben Klint's hanglamp Model 107 met fijne details in eiken en messing van de tafellamp Model 375. De Model 180 hanglamp is verkrijgbaar in gerookt eikenhout.

The Mushroom in gerookt eiken

In 1957 ontwierp Vilhelm Wohlert Model 204, ook wel bekend als The Mushroom, speciaal voor de prestigieuze residentie van de gerenommeerde Nobelprijswinnaar en natuurkundige Niels Bohr in Kopenhagen. Deze iconische wandlamp is in 2019 opnieuw geïntroduceerd en heeft sindsdien een prominente plaats veroverd in het assortiment van LE KLINT. De herkenbare vorm en de met de hand gevouwen lampenkap, die doet denken aan een paddenstoel, hebben bijgedragen aan de naam van deze lamp. Naast de nieuwe variant van gerookt eikenhout is The Mushroom nu ook verkrijgbaar in een licht eikenhouten uitvoering.

LE KLINT Model 180 gerookt eiken hanglamp groot
LE KLINT Model 180
The Mushroom in gerookt eiken. Wandlamp
LE KLINT Model 204

LE Klint Model 375 in gerookt eiken

Model 375 is een herinterpretatie van het iconische Model 107, ontworpen door Esben Klint in 1942 en gelanceerd in verband met het 75-jarig jubileum van LE KLINT in 2018. De met de hand geplooide kap is prachtig geïntegreerd in een voet van gerookt eikenhout met messing details. Deze tafellamp werd eerst gemaakt met een licht eiken voet en beide modellen bieden nu maten in XS , Small en Medium met een standaard of papieren lampenkap.

Alle nieuwe ontwerpen zijn gemaakt in Odense.

Model 375 in de nieuwe versie, gerookt eiken
LE KLINT Model 375

LE KLINT in designfinder

We werken hard aan het platform en designfinder waar je straks de prijzen van deze LE KLINT design lampen kunt vergelijken. Wil je als eerste gebruikmaken van designfinder? Schrijf je dan in voor de designweb nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte wanneer designfinder online staat. Hieronder kan je de drie lampen online kopen bij Lampenmaster.nl.

Koop Model 180  Koop Model 375  Koop The Mushroom

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht:
Producten in dit bericht:
nog niet beschikbaar
Designweb

Deze optie komt binnenkort!