Dit is de publieke bèta van designweb!

Zet jezelf op de wachtlijst om als eerste te kunnen aanmelden. Klik hier!

Nieuws van MDF Italia tijdens de Salone del Mobile, Milaan 2023

nieuws
15-05 2023, 10:30
designweb redactie
designweb redactie

In samenwerking met de Israëlische architect Pitsou Kedem en het partnerschap van het bedrijf met het creatieve duo Meda-Quincoces, verantwoordelijk voor de sfeer en inrichting van de stand, met ondersteuning van stylisten Cameranesi Pompili is de stand van de Salone Del Mobile 2023 ontworpen. Het nieuwe standontwerp is geen simpele tentoonstellingsruimte, maar een ware architectuur waarin gebogen wanden en lamellen de boventoon voeren, waardoor fragmenten van het interieur van buitenaf waarneembaar zijn.

De muren worden getransformeerd in gebogen plafonds, waardoor bogen van verschillende afmetingen ontstaan die zachtheid aan de ruimte toevoegen en tegelijkertijd de kamers afbakenen. In dit scenario dat de diepste essentie van het DNA van het bedrijf oproept, gaan alle elementen met elkaar in dialoog in een perfecte balans van vormen, kleuren en materialen.

Een impressie van de stand hieronder.

MDF italia stand in Milaan
MDF Italia stand ontwerp design meubels
MDF Italia stand tijdens de Salone del Mobile, Milaan 2023
Stand met meubels van MDF Italia
Deel van de stand in Milaan
Pentagramma nieuw woonsysteem van Pitsou Kedem

Pentagramma van MDF Italia

MDF Italia Pentagramma van Pitsou Kedem

Pentagramma is het nieuwe woonsysteem ontworpen door Pitsou Kedem voor MDF Italia, een ontwerp met een sterke persoonlijkheid dat het concept van het wandsysteem geraffineerd interpreteert door zich te concentreren op de waarde van lichtheid. Verrassend eenvoudig om samen te stellen en te installeren, het ontwerp ontwikkelt zich uit een geëxtrudeerd aluminium paneel dat aan de muur is bevestigd, waaraan verschillende elementen, open kasten of planken worden opgehangen.

"Dit uiterst flexibele en veelzijdige systeem biedt de mogelijkheid om de lay-out in de loop van de tijd te herconfigureren"

Het is precies de constructie die de naam inspireerde: het wandpaneel waarop accessoires zijn aangebracht om de compositie te creëren, doet denken aan een pentagram dat de noten bevat waaruit de melodie bestaat.

Een paar elementen voor oneindige combinaties

Dit uiterst flexibele en veelzijdige systeem biedt de mogelijkheid om de lay-out in de loop van de tijd te herconfigureren. Slechts een paar elementen zijn voldoende om oneindige combinaties te verkrijgen die verschillende functies en gebruikssituaties vervullen, naadloos en veelzijdig passen in alle woon- en projectomgevingen: het biedt in feite een geldige opbergoplossing in de woonkamer en op kantoor, maar ook voor composities maken in het slaapgedeelte. Het achterpaneel is uitgevoerd in met hout gefineerd aluminium in twee afwerkingen, gebleekt eiken en canaletto walnoot en optionele geïntegreerde led-verlichting.

Rock Table Maxi nieuw in 2023 design tafel
Rock Table Maxi van MDF Italia
Design salontafel van Rock Table Mini
Rock Table Mini van MDF Italia

MDF Italia Rock Table Maxi van Jean-Marie Massaud

Rock Table is een familie van tafels voor binnen en buiten met een elegant, vloeiend silhouet, gekenmerkt door een solide centrale conische voet en een dun blad dat lijkt te zweven. Het nieuwe model, Rock Table Maxi, heeft een blad met een ongebruikelijke en interessante vorm: een rechthoek met afgeronde hoeken met een fysionomie die een directe relatie bevordert tussen degenen die rond de tafel zitten, waardoor interactie en dialoog worden vergemakkelijkt.

Gedurft en lichtgewicht

De verlichte betonnen basis ondersteunt een nieuw, lichtgewicht houten blad in gebleekt, donker gebeitst eiken en Canaletto-walnoot, evenals in beton, steenslagcement en gelakte afwerkingen. Een stijl die radicaliteit en sensualiteit, zachtheid en gedurfdheid combineert en een aanvulling vormt op moderne woonomgevingen, maar ook op lounges, kantoren, kamers voor entertainment of ontmoetingen, waar het zijn eigen unieke, gedurfde stempel drukt.

De Rock Table-familie omvat ook de Rock Table Mini: salontafels met een sterke persoonlijkheid, waarin de lijnen van de collectie op de juiste manier zijn geproportioneerd om inrichtingsaccessoires te creëren voor de binnen- of buitenruimte.

MDF Italia Cosy Outdoor bank voor buiten gebruik

MDF Italia Cosy Outdoor van Francesco Rota

MDF Italia Cosy Outdoor van Francesco Rota

De familie van de Cosy sofa, ontworpen door Francesco Rota in 2017, blijft zich uitbreiden. De kracht van deze bank ligt in zijn modulariteit, waardoor hij uiterst aanpasbaar is aan de omgeving en flexibel is, niet alleen qua configuraties maar ook qua gebruik. En dus, in zijn geëvolueerde vorm, is het nu ook ontworpen om openluchtruimten, zowel in de residentiële als in de horecawereld, in te richten met bekledingsmaterialen die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Het onderscheidende kenmerk van het buitenvoorstel is te vinden in de geverfde 316 roestvrijstalen constructies achter de rugleuning, die de zitting zowel ondersteunt als verfraait.

MDF Italia updates

De producten in de MDF Italia-collectie worden voortdurend verfijnd en geüpdatet om ze nog flexibeler en veelzijdiger te maken. De beurs Salone del Mobile 2023 is de perfecte gelegenheid om de nieuwe versie van een van de meest iconische producten, Minima 3.0, te presenteren.

MDF Italia Minima 3.0 by Bruno Fattorini

Ontworpen door de oprichter van MDF Italia, Bruno Fattorini, is Minima een van de iconische bestsellers van het merk, eervolle vermelding van de XVIII editie van de Compasso d'Oro door ADI in 1998. Gekenmerkt door het minimalistische ontwerp van het frame dat volledig is gemaakt van 100% recyclebaar aluminium, dit jaar wordt het systeem verbeterd met nieuwe opbergelementen met innovatieve openingsmechanismen waardoor de deur een lengte van 120 cm kan bereiken.

MDF Italia Minima 3.0 design kast

MDF Italia Minima 3.0 by Bruno Fattorini

design kast verkrijgbaar in twee nieuwe varianten

Verkrijgbaar in twee nieuwe materialen

Wat de afwerking betreft, zijn de fronten van de opbergmeubels verkrijgbaar in twee nieuwe materialen. Een versie met aan de achterkant geverfde glazen deuren in bijpassende kleuren met de structuur van de boekenkast: wit, grafietgrijs, schaduwgrijs, nikkelparelmoer, en een variant met een speciale afwerking gepresenteerd in samenwerking met Cimento®: het bedrijf uit Veneto heeft een patent cementverbinding die de oppervlakken van de opbergmeubels een solide, getextureerde uitstraling geeft in tegenstelling tot de metalen staanders en planken, waardoor het contrapunt tussen vaste delen en holtes verder wordt benadrukt.

Over MDF italia

De roeping van MDF Italia is altijd geweest om objecten te creëren die niet alleen iconen worden, maar er ook in zullen slagen om de canon van hedendaags design te definiëren. Geleid door de waarden van eenvoud, lichtheid, uitdaging en verwondering, creëert MDF Italia transversale meubels die dankzij hun universele en tijdloze ontwerp tot leven kunnen komen en in verschillende omgevingen passen. Essentieel, functioneel en flexibel, ze hebben niet de ambitie om de esthetiek van de omgeving te dicteren door hun aanwezigheid, maar respecteren elke ruimte die ze bewonen.

Prijzen vergelijken in designfinder

In designfinder zoek en vergelijk je prijzen van MDF Italia meubels. Zet jezelf op de wachtlijst en krijg als eerste bericht als designfinder beschikbaar is of bekijk MDF Italia op MisterDesign.

Koop MDF Italia op Misterdesign.nl

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht:
Producten in dit bericht:
nog niet beschikbaar
Designweb

Deze optie komt binnenkort!