Designweb - de grootste design zoekmachine

Hier lees je al het nieuws over over Le Klint

Le Klint, het beroemde Deense verlichtingsmerk, blijft de designwereld inspireren met zijn unieke en tijdloze creaties. Sinds de oprichting in 1943 door P.V. Jensen-Klint heeft Le Klint een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd als pionier in verlichtingsontwerp. Met hun karakteristieke handgevouwen lampenkappen en innovatieve benadering van verlichting, hebben ze een blijvende stempel gedrukt op de wereld van interieurdesign.

Le Klint Pioniers in Deense Verlichting

Recentelijk heeft Le Klint opnieuw bewezen waarom ze een toonaangevend merk zijn met de lancering van enkele opvallende nieuwe collecties. Ze hebben de grenzen van traditioneel design verlegd door te experimenteren met materialen, vormen en verlichtingstechnologieën. Een van hun meest opvallende creaties is de "Carronade" serie, ontworpen door Markus Johansson. Deze collectie combineert elegantie met functionaliteit en heeft een eigentijdse uitstraling die perfect past in moderne interieurs.

Design lampen uit Denemarken

Naast het creëren van nieuwe collecties, blijft Le Klint trouw aan zijn roots door enkele van hun iconische ontwerpen te herinterpreteren en te vernieuwen. De "Saxlamp", ontworpen door Erik Hansen in 1952, is bijvoorbeeld in een nieuw jasje gestoken met een eigentijdse twist. Door het behoud van de oorspronkelijke vorm en het gebruik van hoogwaardige materialen, heeft Le Klint de nostalgische charme van de originele lamp weten te behouden, terwijl ze het ontwerp een frisse update hebben gegeven.

Le Klint en duurzaamheid

Le Klint blijft ook voorop lopen op het gebied van duurzaamheid en milieubewustzijn. Ze zijn zich bewust van de impact van de industrie op het milieu en zetten zich in voor het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Het merk maakt gebruik van duurzame materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout en gerecyclede kunststoffen, en implementeert energiezuinige verlichtingstechnologieën. Ze streven naar een circulaire benadering van ontwerp, waarbij ze producten maken die lang meegaan en gemakkelijk gerepareerd kunnen worden.

Le Klint blijft een inspirerende kracht in de wereld van verlichtingsdesign, en hun toewijding aan vakmanschap, innovatie en duurzaamheid maakt hen een merk om in de gaten te houden. Met elke nieuwe collectie en herinterpretatie van hun klassiekers laten ze zien dat ze klaar zijn om de toekomst van verlichting vorm te geven en onze interieurs te verlichten met elegantie en stijl.

Bekijk Le Klint lampen in designfinder

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.